logo

Тест по български език за 8 клас изходно ниво. Тест по Български език и литература за 5. клас

Тест по български език за 8 клас изходно ниво Rating: 5,4/10 1587 reviews

Тест по Български език и литература за 5. клас

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Господин Манолов, Вие сте изтъкнат А специалист и се надяваме, че щом сте издигнали Б кандидатурата му за директор, бихте посочил В и утвърден Г професионалист за негов заместник. Георгиева — тест обобщение по учебника на Просвета, разработен от Кремена Ковачева — тест с 11 въпроса и варианти за отговор. Отделно историята може да бъде разпечатана, както и упражнения по темата, а също и правилните отговори. След урока знанията се упражняват с разнообразни. Състезанието се провежда в два кръга: 1-ви училищен и 2-ри национален.

Next

Тестове, контролни,класни

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Отзад откъм дългата редица конници се чуваха гласове и тропот на копита но те не нарушиха околното спокойствие както хвърлена шепа камъчета не би раздвижила дълбината на огромно зелено езеро. Описание Тестове по Български език за проверка на входното и изходното ниво на учениците в 5. Наличен е , където новите думи могат да се преговарят и има бърза връзка между речника за начинаещи и напреднали. А народ, народен, наричам;Б страна, странник, страшен;В старец, старина, остарявам. Съставил Катя Трайкова — 10 въпроса с варианти за отговор.

Next

Тестови задачи по БЕЛ за 8 клас /класна работа №2/

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

В секция пък са предоставани интересни тестове, може да се опитате да ги решите. Христо Смирненски е псевдоним на ………………………………………………………. На кого принадлежат следните стихове? В помагалото са включени по един тест за входно и изходно ниво в два варианта съответно за 5. Приложени са два текста за преразказ, което дава възможност на учителя за избор. От изброените глаголи подчертай само тези, които са в сегашно време. Тук може да намерите информация за всяка една планета и нейните спътници, да видите техните снимки, да научите много любопитни факти. Действията му предизвикали тревога във Византия и през лятото на 680 г.

Next

Тестове, контролни,класни

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Текстът е предназначен за: а ученици б учени историци в студенти по история г екскурзоводи 4. Махова — Презентация в 14 слайда по учебника на Булвест 2000. Какво иска дядото на Рамадан от него? Българите предвидливо се изтеглили зад укрепленията, а императорът загубил търпение и отплавал с един от корабите си. В кое изречението сказуемото е съставно глаголно? Предлагаме ви примерни варианти за външно оценяване за 6. А 7 звука, Б 8 звука; В 9 звука. Примерните тестове за установяване на входното и изходното ниво на учениците са разработени както в помощ на учителя, така и на учениците, които изучават руски като първи чужд език. Тестовете за отчитане на изходното ниво в 5.

Next

Тест по Български език и литература за 5. клас

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

А Ян Бибиян, Б Дяволчето В Запознанство. С нова победа на юг от Стара планина хан Аспарух принудил императора да иска мир. Всеки който се чувства българин трябва да познава народното творчество и да пие от извора му с пълни шепи и с интерес. Презентации: Свалянето на презентации от slideshare. Кое заглавие е най-подходящо за текста от диктовката? Могат да се гледат и видео клипове на деца от цял свят. Войниците му приели това за бягство и безредно отстъпили. А представка, корен, наставка;Б представка и корен;В корен и наставка.

Next

Тестове, контролни,класни

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Във филма участва извесна актриса. На тази страница имате достъп до състезанията по Български език и литература, организирани от сдружението на учителите филолози. Публикациите ѝ в научни списания и монографии и докладите ѝ на международни форуми и конгреси, са посветени на проблемите на web-обучението, контрола на резултатите от обучението, формирането на лингвокултурна компетентност, използването на различните жанрове в ранното чуждоезиково обучение, методиката на обучение на деца от предучилищна степен, на ученици от начална и средна училищна степен, на използването на театрални и игрови дейности в обучението по руски език, на интегрираното развитие на речевите умения. В помагалото е показано как се формира крайният резултат, а също така са приложени две таблици за преобразуване на точките в оценки. За всяка тема можете да изберете пълно обучение съставено от презентация и различни видове въпроси. Писах през нощта домашната работа по литература, затова на следващия ден спах до обяд.

Next

изходно ниво български език 3 клас

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Тук учениците се сблъскват с различни граматически особености, правила за съставяне на изречения, обогатяване на речниковия запас. Секцията е раздел с интересни въпроси, на които децата могат да се опитат да отговорят във форум и така да упражнят четенето и писането. Тестове: — тест от 6 въпроса с различни варианти за отговор, съставен от М. Налична е информация за формата на състезанието: време за провеждане по години, дейности по организацията, заявка за участие по образец, която може да се изтегли от страницата. Сайтът е под формата на курс за дистанционно обучение, като към всяка тема има тест за проверка на знанията. Най-хубавото е, че уроците са не само за изучаване на английски език, а също на , Избира се от знамената в горния, десен ъгъл на страницата.

Next

Тестове по руски език за проверка на входното и изходното ниво на учениците 5.

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Министерството на образованието и науката за първи път организира външно оценяване на знанията и уменията на учениците от 6. След като децата се запознаят с базовите раздели, могат да преминат към по-разширен списък с за напреднали. Кое от изброените речникови значения съответства на думата авантюра a Рискована постъпка, при която се разчита на случаен успех и чиито последици са непредвидими б Идея за някакво действие, за ново начинание и за осъществяването му в Устройство за определяне местонахождението на някакъв обект г Възникване на едно явление под въздействието на друго 9. Естествено има и раздел с за различни възрасти. Запиши прилагателните имена в женски род.

Next